Zahajuje Radiožurnál Sport, digitální stanice bude k dispozici v DAB+, DVB-T2, on-line i placené televizi

21. květen 2021

Za historickou událost pro tuzemskou rozhlasovou digitalizaci lze označit dnešní spuštění nové tematické stanice Radiožurnál Sport. Přesto, že program nebude z kapacitních důvodů k dispozici v analogovém FM pásmu, posluchači o jeho vysílání rozhodně nepřijdou.

Digitální stanice Radiožurnál Sport, kterou Český rozhlas spouští úderem 11. hodiny dopolední, bude k dispozici pozemní cestou v multiplexu ČRo DAB+ a DVB-T2 síti České televize. V obou distribučních kanálech už je tematický okruh k naladění od pondělí 17. května. Dalšími distribučními kanály je web stanice a portál mujRozhlas s mobilní aplikací.

Velký zájem o Radiožurnál Sport byl i mezi operátory placené televize. Z kapacitních důvodů bude tento program chybět pouze na satelitu. Zařazení stanice potvrdily společnosti O2 Czech Republic, Vodafone, Kuki nebo SledováníTV, které poskytují poslech rozhlasových okruhů jako doplňkovou službu. Ve vyčkávacím módu je zatím provozovatel služby Nej.cz.

Čtěte také

„Těší mě, že díky digitalizaci můžeme našim posluchačům po 11 letech nabídnout novou stanici, která přinese spoustu vrcholných světových sportovních událostí, a zároveň se bude českému i světovému sportu věnovat do hloubky. Proto věřím, že zasáhne opravdu široké publikum. Nová stanice snoubí jak 97 let starou tradici sportovního vysílání, tak nejnovější možnosti vysílání,“ uvedl generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral.

Soutěže, ze kterých nabídne Radiožurnál Sport přímé přenosy.

Dnes je pro posluchače připraven první přímý přenos z MS v hokeji, utkání Česko-Rusko, který budou komentovat Petr Kadeřábek a František Kuna. Radiožurnál Sport vysílá denně od 6:00 do půlnoci, ve zbylých hodinách přebírá program stanice Radiožurnál. V prvním týdnu svého vysílání nabídne přímé přenosy z MS v hokeji, dále vstupy a komentáře z ME v plavání v Budapešti, nebo legendární pořad S mikrofonem za fotbalem.

autor: lukpo

Související