Závody formule 1 ve Full HD zdarma na volně šířeném kanálu TVP Sport

4. duben 2019

Vysílací práva získala polská veřejnoprávní televize díky sublicenci od placené televize Cyfrowy Polsat. Divákům nabízí zdarma i přenosy hokejové NHL, tenisovou WTA nebo fotbalovou Ligu mistrů UEFA.

Závody formule 1 mohou sledovat zájemci volně na polském veřejnoprávním kanálu TVP Sport, který je k dispozici v rámci tamního terestrického multiplexu 8. Telewizja Polska informovala o získání sublicence od Cyfroweho Polsatu na svém webu. Podle tweetu generálního ředitele TVP Jaceka Kurskiho se mohou diváci těšit na přímé přenosy z celé letošní sezóny. Multiplex 8 je zachytitelný i na omezeném území Česka, vysílá ale bohužel stejně jako digitální rozhlas DAB+ ve III. pásmu, takže je nutná odpovídající anténa.

Oborový portál Wirtualnemedia.pl informoval o tom, že ze závodů formule 1 se mohou diváci na TVP Sport těšit celkem na jednadvacet přenosů, a to obvykle každé dva týdny. TVP Sport je velkým zatraktivněním bezplatné programové nabídky pro diváky, kteří jsou v jeho dosahu. Ve vysílání se objevují například dále přímé přenosy fotbalové Ligy mistrů UEFA, národní soutěže Ekstraklasa, ženský tenis WTA nebo kanadsko-americká NHL. Přenosy formule 1 vysílají v Česku placené kanály Sport 1 a Sport 2. K dispozici jsou i na německé RTL.

autor: lukpo
Spustit audio

Související