Zemřel rocker a podnikatel Radim Pařízek

3. březen 2021

Ve věku 67 let zemřel rockový bubeník a mediální podnikatel Radim Pařízek. Informaci potvrdil portálu Digitální rádio Martin Roztočil, ředitel vnějších vztahů společnosti Digital Broadcasting, která provozuje celoplošný multiplex 24.

Pařízek se narodil 1. listopadu 1953 v Českém Těšíně, neodmyslitelně byl spjat zejména s heavymetalovou kapelou Citron, kde působil jako bubeník, aktivní byl ale také v mediální branži.

„Podlehl komplikacím spojeným s nedávnou operací. Celý náš tým na něj vzpomíná, pracujeme všichni dál, jak by si on určitě přál,“ uvedl provozovatel DVB-T2 multiplexu 24 v tiskovém oznámení.

Radim Pařízek byl známý zejména jako vlastník společnosti Digital Broadcasting, která provozovala celoplošný DVB-T2 multiplex 24 a v minulosti také Regionální síť 7. Z rozhlasových stanic Pařízkovi patřilo dopravní Rádio Dálnice, dále Rádio Čas a Čas Rock.

Do pomyslné kroniky digitálního vysílání v České republice se Pařízek zapíše právě jako jednatel společnosti Digital Brodcasting, která vybudovala celoplošný multiplex 4, později multiplex 24, a postavila tak plnohodnotnou konkurenci k doposud dominantním Českých Radiokomunikacím.

S Rádiem Dálnice měl ostravský podnikatel velké plány. Chtěl vybudovat celoplošnou rozhlasovou stanici, která bude volbou číslo jedna pro řidiče při jízdě po České republice, a to nejen tuzemské, ale i zahraniční. Rádio Dálnice plánovalo vysílat dopravní zpravodajství v několika jazycích. S projektem oslovil Pařízek i Český rozhlas.

autor: lukpo
Spustit audio

Související