Změna v DAB+ distribuci rakouské verze stanice Welle 1

11. leden 2022

Od pondělí 10. ledna je součástí multiplexu DAB+ Austria vídeňský program rakouské stanice Welle 1, doposud šlo u unifikovanou mutaci pro Rakousko. Změna souvisí se zahájením vysílání tohoto programu v FM pásmu pro Vídeň. Jde tak o další milník pro tuto stanici.

Čistě vídeňská verze stanice Welle 1 startuje prakticky přesně rok poté, kdy tento program vstoupil do multiplexu DAB+ Austria a pokryl tak všechny klíčové oblasti Rakouska. Na změnu také v digitální distribuci upozornil mj. portál RadioWoche. Welle 1 tak od tohoto týdne vysílá jak rakouskou, tak i vídeňskou verzi. Provozovatel stanice bude moci program zacílit lépe na metropolitní posluchače.

Stanice Welle 1 by vídeňskou mutaci měla zasáhnout téměř dva miliony lidí na území hlavního města a dalších přibližně devět set tisíc v širším okolí metropole. Konkurence na území hlavního města Rakouska je již na poli komerčních rádií velká. Kromě veřejnoprávních okruhů ORF jde například o Kronehit, Arabella Wien, Energy, Radio Orange. Rozhlasová síť DAB+ Austria má z několika vysílačů přesah i na české území.

autor: lukpo
Spustit audio

Související