Zpravodajská aplikace iROZHLAS s podporou Android Auto a CarPlay pro Apple

27. červen 2022

Český rozhlas přichází s důležitou a zároveň očekávanou funkcí pro řadu uživatelů u své mobilní zpravodajské aplikaci iROZHLAS. Novinku uvítají tentokrát výhradně řidiči, kteří konzumují audio obsah pří jízdě automobilem. Aplikace iROZHLAS podporuje nově Android Auto a CarPlay, tedy přímé propojení mobilního telefonu s palubní deskou.

V současné době probíhá postupná aktualizace uživatelů, takže denně se této novinky dočká přibližně pět procent těch, kteří mobilní aplikaci iROZHLAS využívají. Přímé propojení svého obsahu do palubních systémů vozů prostřednictvím funkce Android Auto nebo CarPlay od Applu nedávno nabídla i rakouská ORF v případě svých stanic Ö3 a FM4. Český rozhlas sleduje trendy v oblasti nových médií a neustále pracuje v tomto směru na zkvalitňování.

Uživatelé mobilní aplikace si mohou například nastavit výchozí oblíbenou stanici Českého rozhlasu nebo zde najdou všechny důležité zpravodajské pořady stanic Radiožurnál a Plus. Tím se tedy liší od aplikace mujRozhlas, která je naopak kompletní audio databází online obsahu veřejnoprávního média. Jednou z významných novinek, kterou nedávno zavedl Český rozhlas, je titulkování živého vysílání stanic Plus, které se má v budoucnu rozšiřovat.

autor: lukpo
Spustit audio

Související