Zpravodajský portál iROZHLAS uvede na podzim novou mobilní aplikaci

11. březen 2021

Zpravodajský portál iROZHLAS představí v následujících měsících, konkrétně na podzim, novou vlastní mobilní aplikaci, kterou pro ni vyvine česká technologická firma Futured. Společnost avizuje, že novinka doručí kvalitní obsah rychle přímo do chytrého mobilního telefonu a usnadní přístup ke spolehlivým zprávám.

Zpravodajský server Českého rozhlasu, který byl spuštěn v dubnu 2017, jen loni publikoval přes 18 900 zpráv. Již nyní je 75 % přístupů právě z mobilu a lze předpokládat, že číslo nadále poroste.

„Od startu iROZHLASu v dubnu 2017 stále přibývá čtenářů, pro něž jsme hlavním zdrojem ověřených zpráv. Současně s tím roste podíl těch, kteří už naše zpravodajství sledují pouze prostřednictvím telefonu. Přišel tak čas poskytnout jim kvalitní, moderní a hlavně rychlou mobilní aplikaci," říká šéfredaktor serveru iROZHLAS Radek Kedroň.

Nová mobilní aplikace pomůže také s doručováním relevantního obsahu na základě personalizace a uživatelům umožní přizpůsobení podle vlastních preferencí. Nedílnou součástí je offline mód a chytrý audiopřehrávač používající nativní a systémové nástroje, díky kterému bude možné obsah pohodlně poslouchat, i když je uživatel mimo aplikaci.

Čtěte také

„Zpravodajský server iROZHLAS je jedním ze tří strategických pilířů Českého rozhlasu. Věřím, že nová aplikace posílí jeho pozici mezi čtenáři a úspěšně doplní oblíbenou aplikaci mujRozhlas, která je zaměřená na poslech audia,“ dodává Jiří Malina, ředitel Nových médií Českého rozhlasu.

„V první fázi chceme nabídnout čtenářům rychlou aplikaci se spolehlivým zpravodajstvím a s možností poslechu zpravodajských stanic a pořadů. V druhé zavedeme hlasové služby a ve větší míře i technologie z oblasti umělé inteligence. Myslím, že se uživatelé i vývojáři Futured mají na co těšit," doplňuje projektový manažer Českého rozhlasu Jiří Špaček.

Tým Futured počítá i s modulárním návrhem aplikace pro mimořádné události, jako je pandemie nebo třeba sčítání během voleb – speciální kartou bude v aplikaci možné odkazovat na jiné místo, a mimořádné zpravodajství zobrazit například na samém začátku obsahu. Právě práce s daty je totiž pro redakci klíčová a datoví žurnalisté z iROZHLAS jsou za ni pravidelně oceňováni.

autor: lukpo
Spustit audio

Související