Zpravodajská stanice Bild HD nasadila na satelitu Astra upoutávky na chystané pořady

17. srpen 2021

Od pondělí 16. srpna nasadil německý zpravodajský kanál Bild HD upoutávky na chystané pořady. Vysílání bude zahájeno už tuto neděli 22. srpna. Zájemci z České republiky a Slovenska budou mít zajištěný zcela bezproblémový příjem prostřednictvím družice Astra.

Nekódované promo vysílání ve vysokém rozlišení je na satelitu Astra, pozice 19,2 stupně východně, složeno z upoutávek na chystané pořady, které se v programovém schématu objeví. Jde o aktuální publicistiku i magazíny, ale i zpravodajství z terénu a živé přenosy. Svůj prostor dostane ve vysílání stanice německého deníku Bild také sport. Mezi jednotlivé upoutávky na pořady jsou vkládány krátké znělky programu.

Stanice Bild svým nekódovaným vysíláním dokazuje, že stejně jako v České republice i v sousedním Německu je vysoké rozlišení vždy rozhodnutím daného vysílatele. Zatímco některé subjekty ho považují za přidanou hodnotu, jiné společnosti pak tento signál operátorům poskytnou zcela bez poplatku. Ideálním příkladem na česko-slovenském trhu je například veřejnoprávní ČT24 versus zpravodajský kanál TA3.

autor: lukpo

Související