Zpravodajská televize BBC World News změnila vizuál, dostupná je v placených službách i na satelitu

23. červenec 2019

Stávající změnou vizuálu reaguje BBC na měnící se chování publika a digitální éru, kdy divák konzumuje obsah nejen v klasickém televizoru, který je velmi často připojený také k internetu, ale i na mobilních telefonech a tabletech.

Britská zpravodajská televize BBC World News, která je součástí řady placených služeb v České republice a k dispozici je také na satelitu Astra, změnila v pondělí 15. července svůj vizuál. Grafika využívá vlastní font písma Reith, které bylo navrženo speciálně pro digitální éru BBC. Jde o nejvýraznější změnu vizuálu od roku 2012, kdy se britská veřejnoprávní instituce přestěhovala do BBC Broadcasting House a přešla na vysílání ve vysokém rozlišení obrazu HD.

Stávající změnou vizuálu reaguje BBC na měnící se chování publika a digitální éru, kdy divák konzumuje obsah nejen v klasickém televizoru, který je velmi často připojený také k internetu, ale i na mobilních telefonech a tabletech. Cílem změn je nabídnout divákovi co nejdostupnější a dobře čitelné informace na všech platformách. Změnu vizuálu už v minulosti na omezené skupině publika BBC otestovala, a ta ji shledala jasnější a přehlednější. Změny byly dále implementované například i na stanici BBC News, ranní vysílání nebo BBC One bulletins.

autor: lukpo
Spustit audio

Související