Agentura Atmedia: Nejoblíbenějšími televizními stanicemi jsou Déčko, Prima Zoom a National Geographic

27. duben 2022

Nejlépe hodnocenými televizními stanicemi vysílajícími na našem trhu jsou Déčko České televize, Prima Zoom a National Geographic. Ukazují to nejnovější výsledky atmedia indexu za rok 2021, který pravidelně vydává mediální zastupitelství tematických televizních stanic Atmedia. Veřejnoprávní dětská stanice přitom obhájila prvenství podruhé v řadě a kanály Prima ZOOM a National Geographic si pouze vyměnily pozici druhého a třetího místa.

Čtěte také

„Zatímco na prvních příčkách atmedia indexu nedošlo v roce 2021 oproti roku 2020 k výraznějším změnám, výrazný posun pozorujeme obecně u dětských stanic, kdy si většina z nich polepšila meziročně hned o několik pozic směrem nahoru,“ přibližuje nejnovější výsledky průzkumu Pavel Müller, vedoucí výzkumu a marketingu agentury Atmedia, která na českém televizním trhu obchodně zastupuje téměř 30 tematických stanic.

Čeští diváci hodnotí obecně nejlépe dětské televizní kanály, které následují dokumentární a filmové. V žebříčku Top 10 televizních stanic se umístilo hned pět zástupců dokumentárních kanálů, tři místa obsadily dětské stanice a umístění v něm získala také jedna filmová a jedna sportovní stanice.

„Diváci na vítězných kanálech oceňují například kvalitu pořadů, rozsah a pestrost jejich nabídky nebo vizuální kvalitu vysílání. Zároveň by je většinou doporučili také svým známým,“ popsal Pavel Müller. 

Podobně jako v roce 2020 se i loni potvrdil velký rozptyl v celkovém hodnocení televizních stanic. Zatímco výsledný atmedia index nejlépe hodnoceného ČT Déčka je 83,1 bodu, na opačném konci je televizní stanice se skóre 32,2.

autor: lukpo
Spustit audio

Související