Vodafone přidá do nabídky internetové televize dokumenty National Geographic, některé v Ultra HD

8. duben 2021

V následujících týdnech, včetně Dne Země, bude Vodafone TV i díky spolupráci s televizními kanály National Geographic nabízet pořady věnované naší planetě. Jejich vrcholem bude 24. dubna dokument Zachraňte Benátky, který upozorňuje na klimatické změny. Speciální tematická sekce navíc přinese i pořady, které v jiné streamovací platformě diváci nenajdou.

Více než měsíc se operátor Vodafone ve své televizní nabídce bude intenzivněji věnovat naší planetě. Na nové pořady se diváci mohou těšit už od neděle 11. dubna, kdy na kanálu National Geographic, který je součástí nabídky Vodafone TV, startuje premiérová druhá řada seriálu Evropa z výšky.

Tento šestidílný dokumentární cyklus přinese pohledy na nejkrásnější kulturní a krajinné dominanty Francie, Turecka, Finska, Švédska, Řecka i Maďarska. Od 22. dubna se pak ve videotéce Vodafone TV objeví exkluzivně seriály Nelítostné království a Skrytá království čínské divočiny.

Čtěte také

Ve stejný den se bude vysílat premiérový díl jiného cyklu s názvem Věčná planeta: Hrdinové oceánů. Programová nabídka pak vyvrcholí 24. dubna premiérou dokumentu Zachraňte Benátky, vysílaném na kanálu National Geographic. „Město je v současnosti jakousi laboratoří pod širým nebem, v níž pracují nejpovolanější odborníci a používají se nejpropracovanější technologie. Pochopíme, jakých chyb jsme se dopustili a jak je můžeme napravit, abychom zachránili věhlasné město?“ ptají se autoři pořadu.

„Den Země je ideální příležitostí, jak téma životního prostředí našim zákazníkům přiblížit i jinou – edukační formou, a to s využitím Vodafone TV. Všechny dokumenty jsou s životním prostředím úzce spjaty, film Zachraňte Benátky se navíc věnuje právě městům, která globální oteplování ohrožuje nejvíce,“ uvedla Zuzana Holá, ředitelka korporátní komunikace a udržitelnosti společnosti Vodafone. 

„Jako bonus budeme mít letos až do konce května pro diváky připravenou tematickou sekci zaměřenou na dokumenty o naší planetě, kterým budou vévodit právě snímky od National Geographic, ale zájemci se mohou těšit třeba i na skvěle hodnocený dokument Planeta Česko nebo vizuálně nádherný dokument BBC Earth: Den na zázračné planetě. Některé dokumenty budou dostupné i v nejvyšším rozlišení 4K,“ uvedla Veronika Lokajíčková, manažerka obsahu Vodafone TV.

Tematické sekce v průběhu roku střídáme, proto zmíněná sekce o planetě na konci května skončí. Měli jsme nedávno například sekci zaměřenou na svátek svatého Valentýna a další podobné projekty chystáme. Zmíněné dokumenty o planetě ale ve videotéce Vodafone TV zůstanou (tedy kromě dokumentů od National Geographic, kterým vyprší licence), jen už nebudou v samostatné sekci," doplnil na dotaz naší redakce mluvčí Ondřej Luštinec.

autor: lukpo
Spustit audio

Související