Antenne Bayern realizovala další krok ke spuštění svého nového digitálního oldies rádia

30. září 2021

Bavorská rozhlasová stanice Antenne Bayern připravuje pro německý trh další tematickou značku, která bude fungovat v digitálním prostoru. Oldie Antenne získala registraci od Komise pro licence a dohled, zároveň podala žádost o udělení licence.

Antenne Bayern chce šířit stanici Oldie Antenne nejen online, ale také v prostředí digitálního rozhlasového vysílání DAB+. Žádost o udělení licence, jak připomíná portál Satellifax, byla podána k bavorskému mediálnímu regulátorovi BLM. Předzvěstí spuštění Oldie Antenne je webový projekt Oldies but Goldies, který mohou najít zájemci na portálu Antenne Bayern, respektive po zadání adresy www.oldieantenne.de.

Pro rozhlasovou skupinu, která provozuje stanice Antenne Bayern a Rock Antenne, je spuštění Oldie Antenne zcela logickým krokem na vysoce konkurenčním trhu. Ani v této kategorii není v sousedním Německu konkurence zvláště na poli digitálních stanic malá. Stačí se podívat například do druhé celoplošné DAB+ sítě, kde figurují stanice Absolut Oldie Classics nebo 80s80s, bohatá nabídka je i v jednotlivých zemských multiplexech.

autor: lukpo
Spustit audio

Související