Antenne Bayern si vedle DAB+ vysílačů ponechá i svou FM síť

20. únor 2023

Nejen na platformě DAB+, kde se snaží být rozhlasová stanice Antenne Bayern velmi aktivním hráčem, ale i prostřednictvím VKV/FM vysílačů bude možné naladit i nadále nejoblíbenější komerční program v sousedním Bavorsku. Mediální skupina tak jasně dává najevo, že vedle posilující DAB+ distribuce se analogového rádia prozatím nevzdává.

„VKV je a zůstane důležitým přenosovým kanálem pro rozhlas v nadcházejících letech. Zároveň jako Antenne Bayern Group investujeme zejména do transformace digitálního zvuku a tím i do digitálního rozhlasového standardu DAB+ a online streamingu. Pro naše posluchače Antenne Bayern je zásadní, aby mohli slyšet náš program, kdekoli jej očekávají,“ uvedl mimo jiné Felix Kovac, generální ředitel Antenne Bayern Group.

Distribuci na více než čtyři desítky vysílačů po celém Bavorsku bude nadále technicky zajišťovat společnost Media Broadcast, která je taktéž operátorem celoplošného multiplexu DR Deutschland a v rámci společného podniku s Absolut Germany i druhé sítě Antenne Deutschland. Francie Petrick, výkonný ředitel Media Broadcast, zdůraznil, že díky robustnímu pokrytí překračuje zásah Antenne Bayern dalece území Bavorska.

autor: lukpo
Spustit audio

Související