Rozhlasová skupina Antenne Bayern: Rock Antenne je jasnou ukázkou úspěchu DAB+ a onlinu

4. srpen 2022

V polovině července byly zveřejněny aktuální výsledky Mediální analýzy Audio II za rok 2022. Rozhlasová skupina Antenne Bayern si pochválila vysokou poslechovost své stejnojmenné vlajkové stanice, ale upozornila také na rostoucí popularitu své tematické odnože Rock Antenne. Její úspěch přikládá distribučnímu mixu složenému z digitálních kanálů.

„Příklad Rock Antenne jasně ukazuje, že se vyplatí značku důsledně digitálně sladit,“ uvedl Felix Kovac, generální ředitel Antenne Bayern Group. Rock Antenne dosáhla nového historického maxima s 2,263 miliony posluchačů za den (+20,7 %) a 363 tisíci za hodinu (+21,8 %). Celkový distribuční mix označovaný jako Antenne Bayern Plus zajišťuje mediální skupině rekordní zásah 5,817 milionu denních posluchačů.

„S naší komunitou jsme rockovou jedničkou v Německu, Rakousku a od srpna s DAB+ v Curychu také ve Švýcarsku. Slavíme s vámi a nejlepším rockem nonstop. Děkuji vám všem, našim dlouholetým zákazníkům a partnerům a také mému fantastickému týmu,“ nešetří superlativy generální ředitel stanice Guy Fränkel. Dařilo se i Rock Antenne Hamburg, která má 304 tisíc denních posluchačů, což je nárůst publika o 20,2 %.

autor: lukpo
Spustit audio

Související