Rozhlasovou stanici Antenne Bayern ladí téměř dva miliony posluchačů, úspěšnější je pouze Bayern 1

29. duben 2022

Nejúspěšnější rozhlasovou stanici v sousedním Bavorsku je veřejnoprávní okruh Bayern 1. Denně si ho podle aktuální Mediální analýzy Audio 2022 naladí téměř tři miliony posluchačů. Stanice tak s přibližně milionovým odstupem vede žebříček oblíbenosti nad komerčním rádiem Antenne Bayern, třetí pozici zaujímá opět veřejnoprávní Bayern 3.

Čtěte také

Rádio zůstává v Bavorsku klíčovým médiem: tři čtvrtiny populace ve věku 14 a více let (76,7 procenta) jej naladí každý den od pondělí do pátku. Ve srovnání s posledním sběrem dat zůstává hodnota převážně stabilní. S necelými 77 procenty je využití rádia ve spolkové zemi Bavorsko výrazně nad celostátním průměrem (73,9 procenta).

Pohled na soukromé bavorské rozhlasové stanice potvrzuje vysokou míru jejich obliby. V průměru od pondělí do pátku poslouchá 22,1 procenta obyvatel Bavorska starších 14 let alespoň jeden program z nabídky Bayern Funkpaket, který zahrnuje nejen celostátní stanice, ale i bavorské místní programy, tedy veřejnoprávní rozhlas a mj. Antenne Bayern.

Se 17,9 procenty za den (od pondělí do pátku) osloví Antenne Bayeern zhruba každého pátého člověka v Bavorsku a zůstává tak před veřejnoprávním konkurentem Bayernem 3 (17,3 procenta). Nejposlouchanější bavorskou rozhlasovou stanicí je však Bayern 1, který má u posluchačů starších 14 let podíl 26,6 %. První pozici pro Antenne Bayern mezi posluchači ve věku od 14 do 49 zajišťuje hodnota 393 tisíc. 

Detailní výsledky naleznete v této tabulce.

autor: lukpo
Spustit audio

Související