Antenne Bayern ukázala svou sílu v DAB+, spustila vlastní stanici pro další spolkovou zemi

17. prosinec 2021

Nikoliv už pouze značka Antenne Bayern, ale nově také Antenne NRW. Provozovatel nejposlouchanějšího bavorského komerčního rádia spustil koncem října plnohodnotnou rozhlasovou stanici pro spolkovou zemi Severní Porýní-Vestfálsko. Program hraje největší hity zejména z období 80. a 90. let. Vysílání zahájila symbolicky skupina Survivor (Přeživší).

„Náš tým je vysoce motivovaný. Abychom byli našim posluchačům a jejich příběhům co nejblíže kdekoliv v Severním Porýní-Vestfálsku, jsme plně mobilní. Cílem Antenne NRW je zaměřit se zejména na regionální informace,“ uvedla programová manažerka stanice Julia Schutzová. Antenne NRW spoléhá zejména na celoplošnou distribuci prostřednictvím digitálního rádia DAB+ v této spolkové zemi. Součástí je nového multiplexu DAB+ NRW.

Logo rozhlasové stanice Antenne NRW

„Severní Porýní-Vestfálsko je jedním z nejzajímavějších audio trhů v Evropě. Antenne NRW a v budoucnu Oldie Antenne vidíme jako doplněk soukromého rozhlasového vysílání v Severním Porýní-Vestfálsku. Společně můžeme generovat další mediální investice pro rádiový a audio žánr a dále rozvíjet trh. Chceme spojit síly s místními vysílateli a jsme otevření společným inovacím,“ doplnil Felix Kovac, generální ředitel Antenne Bayern Group.

autor: lukpo
Spustit audio

Související