Antenne Ostalgie nabídne oblíbené německé i zahraniční hity, v DAB+ startuje právě dnes

3. říjen 2022

Do německého rozhlasového éteru dnes vstoupila další digitální značka, Radio Ostalgie. Jde o čtvrtou stanici, kterou v multiplexu DAB Thueringen provozuje majitel Antenne Thüringen. Na české území má stanice přesah zejména v Krušných horách, kde je zmíněná síť zachytitelná na kanálu 12B. Dále od hranic je pak její zachycení prakticky nepravděpodobné.

Název Ostalgie není chybný, ale může být určitým spojením Východu (Ost) a nostalgie. Stanice slibuje zejména východoněmecké i západoněmecké a zahraniční hity z období šedesátých až osmdesátých let 20. století. Každý den od osmé hodiny ranní provede posluchače vysíláním hlas moderátora Thomase Ostermanna, který je již dobře zaběhnutým hlasem právě na Antenne Thüringen. Nostalgický blok doplní klasicky zpravodajství.

„S Antenne Ostalgie dostává naše rodina stanic nový formát pro budoucí orientaci našeho domu. Otevíráme novou kapitolu a uzavíráme mezeru na východoněmeckém trhu. Antenne Ostalgie znamená hudební rozmanitost a hudbu, se kterou si všichni spojujeme mnoho vzpomínek. Hrají zde písně od 60. let do roku 1989 od umělců z bývalé NDR a západního Německa a také od mezinárodních kapel,“ řekl generální ředitel Antenne Thüringen Christian Berthold.

autor: lukpo
Spustit audio

Související