Aplikace Facebook Watch zmizela z některých televizorů s internetem

3. listopad 2022

Společnost Meta o letošních letních prázdninách stáhla svou aplikaci Facebook Watch z multimediálního centra Apple TV, letos na podzim čekalo stejné upozornění i na majitele televizorů LG. Nadále je aplikace k dispozici například pro operační systém Android TV, do svých boxů ji implementoval i operátor Vodafone.

Facebook Watch je speciální aplikace společnosti Meta, která umožňuje sledování videí ze sociální sítě Facebook bez toho, aniž by ji divák musel mít zapnutou. Jde o produkt přizpůsobený pro prostředí televizorů s internetem nebo různá multimediální centra. Na některých platformách je Facebook Watch k dispozici s českým menu, jinde pak v angličtině. I přes ukončení podpory je aplikace v Apple TV stále k dispozici ke stažení.

Není to poprvé, kdy Meta, respektive tehdy ještě Facebook, omezila dostupnost své aplikace v chytrých zařízeních. V minulosti ukončila právě možnost využívání této sociální sítě na velkých obrazovkách a soustředila se zejména na mobilní telefony, případně prostředí klasického počítače. Jednou z možností, jak sledovat videa z Facebooku na velké obrazovce, je kliknutí v mobilní aplikaci na daný příspěvek a poslat ho do TV přes symbol ikony.

autor: lukpo
Spustit audio

Související