Podpora sociální platformy Facebook Watch nově i pro majitele televizorů LG

22. prosinec 2020

Videoplatformu Facebook Watch měli doposud k dispozici v nabídce majitelé multimediálního centra Apple TV. Uzavřením spolupráce s LG se světová sociální rozšiřuje na další velké zobrazovače po celém světě včetně České republiky.

Sociální síť Facebook spustila koncem uplynulého týdne v televizorech jihokorejské společnosti LG podporu své videoplatformy Watch. Aplikace bude k dispozici pro operační systém WebOS na zobrazovačích od roku 2014, a to včetně České republiky. Tímto krokem Facebook ukazuje, jak je pro něho tato platforma důležitá. Oznámení přichází krátce poté, co konkurenční TikTok uvolnil aplikaci pro televizory značky Samsung. Facebook Watch už mohou na velkých zobrazovačích sledovat například majitelé Apple TV.

Facebook uvedl, že měsíčně ke své videoplatformě Watch přiláká více než 1,25 miliardy diváků. Uživatel se po prvním spuštění musí přihlásit svými údaji a následně dojde k okamžitému propojení s jeho sledovanými kanály v běžném on-line prostředí, ať už na stolním počítači, případně mobilním telefonu. V aplikaci na televizoru LG uvidí její uživatel nejen odebíraná videa, ale i doporučené příspěvky, které by ho mohly zajímat, případně kanály, jež si oblíbily jeho kontakty. V nabídce nechybí ani tituly Facebook Originals.

autor: lukpo
Spustit audio

Související