Aplikace slovenské RTVS v Apple TV už je několik týdnů bez obsahu, funguje pouze živé vysílání

18. květen 2020

Slovenská veřejnoprávní televize o problému ví a snaží se ho řešit s vývojářem programu. Diváci mohou přehrávat pouze živě vysílané pořady stanic Jednotka a Dvojka, které je možné přenášet přes internet.

Aplikace slovenského Rozhlasu a televize Slovenska (RTVS), která je součástí streamovací platformy Apple TV, je již několik týdnů bez obsahu. Jediné, co zde v tuto chvíli funguje, je živé vysílání, respektive obsah, jenž je možné přenášet také přes internet. Problém potvrdila portálu Digitální rádio mluvčí RTVS Erika Rusnáková s tím, že o něm veřejnoprávní instituce ví a řeší ho. Kdy však bude odstraněn, je otázkou.

V aplikaci RTVS pro Apple TV chybí jakýkoliv obsah

„Snažili jsme se spojit s firmou, která pro nás aplikaci vyráběla. Momentálně se snaží identifikovat, kde nastal technický problém a pokusí se ho odstranit,“ uvedla v reakci na mail z 27. dubna naší redakci Rusnáková. Odpověď přišla následně 7. května. Na dotaz, proč aplikace neobsahuje také nový, třetí veřejnoprávní okruh, reagovala: „Na program Trojky nemáme online vysílací práva, proto se nemohl objevovat ani v předmětné aplikaci.“

autor: lukpo
Spustit audio

Související