Apollo Radio ve čtyřech saských DAB+ multiplexech

23. říjen 2023

Saskou rozhlasovou stanici Apollo Radio je možné od letošního léta přijímat nejen v lipském lokálním multiplexu na kanálu 6C, ale i v dalších sítích po celém Sasku. Program expandoval také do programových nabídek ve Freibergu, Chemnitzu a Drážďanech. Na rozdíl od regionálních multiplexů je dosah lokálních sítí omezen.

Čtěte také

Technologie DAB+ umožnila expanzi signálu také saské rozhlasové stanici Apollo Radio. V současné době je jí možné přijímat hned ve čtyřech lokálních multiplexech. Přesah těchto sítí na území Čech je na rozdíl od regionálních nabídek naprosto minimální, není však vyloučen. Oficiální mapa pro indoor příjem, kterou na webu zveřejnil sám provozovatel Apollo Radia, například příjem na území Čech nepřipouští vůbec a je omezen pouze na blízké okolí tří zmíněných měst.

DAB+ je pro Apollo Radio další distribuční platformou, díky které může oslovit nové posluchače. Po dvou frekvencích má stanice v regionu Drážďany, stejný počet v okolí Chemnitzu, a nejvíce, čtyři, pak program dostal přidělený v samotném Lipsku. Apollo Radio je možné poslouchat také online a touto distribuční cestou ho mohou vyzkoušet i případní zájemci z Česka. Díky přímým odkazům na streamy je možné jejich vložení i do vlastních přehrávačů, případně přijímačů.

autor: lukpo
Spustit audio

Související