Archiv Markíza Plus také pod červeným tlačítkem HbbTV

5. únor 2021

Komerční skupina Markíza Slovakia sjednotila značku svého bezplatného videoarchivu na všech platformách. Stejně jako v České republice najdou zájemci její bohatý archiv na platformě Voyo. Markíza Plus je k dispozici například v satelitní televizi Skylink.

Slovenská televize Markíza udělala v uplynulých dnech drobnou změnu u aplikací, které jsou dostupné na platformě takzvaného virtuálního červeného tlačítka, technologie HbbTV. Kategorie Archiv byla přejmenována na Markíza Plus. Změnu potvrdil portálu Digitální rádio Lukáš Kočíšek, PR manažer společnosti Markíza Slovakia.

„Jde čistě o změnu značky, tedy její sjednocení s naší webovou a mobilní verzí bezplatného Videoarchívu, který už déle nese název Markíza Plus. Pro uživatele se tak kromě názvu nic nemění,“ uvedl Kočišek. Na území České republiky vede nejsnazší cesta k HbbTV aplikacím televize Markíza prostřednictvím satelitní televize Skylink z družice Astra 3B.

Přesto, že aplikace na bázi virtuálního červeného tlačítka nabízejí všechny tři velké televizní skupiny na Slovensku – Markíza, JOJ i veřejnoprávní RTVS – není zde vidět prakticky žádný posun v této oblasti. Nabídku slovenských televizí lze tak hodnotit spíše jako setrvalý stav. Slovenská TA3 například nenabízí HbbTV aplikace vůbec, tuto technologii nevyužívá.

autor: lukpo
Spustit audio

Související