Markíza International představila novou podobu bloku Teleráno, jde o největší změnu od jeho startu

3. listopad 2020

Stanice Markíza International, která je součástí řady nabídek placených televizních služeb v Česku a také portálu Voyo.cz, dnes představila novou podobu svého bloku Teleráno. Všednodenní relace prošla kompletní vizuální proměnou, dostala nové studio, znělku i logo.

Pravidelná všednodenní relace Teleráno prošla největší vizuální proměnou za téměř čtvrtstoletí své existence. Diváci si ji poprvé mohli naladit v roce 1996. Radikální přestavba studia trvala čtyři měsíce a zahrnovala téměř vše - od podlahy, přes světelný park až po akustické obklady stěn. Došlo také k modernizaci všech souvisejících zařízení tak, aby byly kompatibilní se současnými technologiemi, kterými studio disponuje. Nový design studia Telerána vytvořil architekt Jaroslav Holota.

„Po rekonstrukci původního studia je Teleráno nové, svěží a moderní. Nová je samozřejmě i scéna, kde přibylo několik nových prvků, například vyvýšené pódium s centrálním sezením, moderní kuchyně, či pohodlné sezení na okenním parapetu s výhledem do areálu televize Markíza,“ uvedla šéfredaktorka Tamara Cho. Dominantou zpravodajské části se stala devět metrů dlouhá a dva metry vysoká LED stěna. Zprávařům přibyly i kamerové čtečky.

Čtěte také

Nová videostěna umožňuje mj. prezentovat jakoukoliv grafiku a moderátoři se prostřednictvím ní mohou spojovat s redaktory v živých vstupech, či s hosty, kteří zejména v současné době nemohou přijít osobně do studia. „Teleráno je v mnoha oblastech opravdu unikátní právě v bohaté rozmanitosti. Od aktuálního zpravodajství, předpovědi počasí, přes servisní témata, příběhy až po lifestyle či showbyznys," konstatoval Jindřich Krejča, ředitel zpravodajství a publicistiky TV Markíza. Větší důraz bude kladen i na on-line dění.

Změnilo se nejen studio, ale i logo, znělka a celý grafický vizuál Telerána. „Grafika je velmi důležitou součástí každého televizního projektu. Nejen vizuál, ale i potřeba dát lidem možnost přes grafiku lépe pochopit téma, o kterém mluvíme,“ dodal Krejča. Všichni členové týmu Telerána od moderátorů, přes kameramany, osvětlovače, techniky, zvukaře až po režiséry zrekonstruované studio několik týdnů intenzivně testovali a sžívali se s novým prostředím. Dnešními premiérovými průvodci byli Adriana Poláková a Roman Juraško.

autor: lukpo

Související