Aukce kmitočtů pokračuje, České Radiokomunikace odhalí mimo jiné plány s DAB+

5. prosinec 2023

Na úterý 12. prosince svolaly České Radiokomunikace setkání svého vedení s vybranými novináři. Operátor jim chce mimo jiné prezentovat své záměry v oblasti digitálního rozhlasového vysílání DAB+. České Radiokomunikace jsou jedním z účastníků aukce o kmitočty pro privátní sítě.

Čtěte také

Operátor prezentoval odborné veřejnosti dlouhodobě svůj záměr provozovat jednu z celoplošných sítí, mimo jiné vedle konkurenční společnosti Digital Broadcasting. V tuto chvíli lze skutečně předpokládat, že České Radiokomunikace sadu kmitočtů pro celoplošné DAB+ vysílání získaly. Podle informací portálu Digitální rádio je již první fáze aukce ukončena, její účastníci ovšem nesmí zveřejňovat žádné výsledky. Kdo je vítězem přídělů pro druhou celoplošnou síť, není jasné.

České Radiokomunikace před několika dny vyměnily promo smyčku, kterou rotují v jednom ze svých celoplošných DVB-T2 multiplexů na programové pozici „Nalaďte se na digitální vysílání ČRA“. Kromě rozvoje televizního vysílání nebo technologie označované jako 5G Broadcast tu informují právě i o přítomnosti digitálního rozhlasu DAB+. V tuto chvíli provozuje operátor na bázi pilotního provozu svůj multiplex v Praze, Plzni a Ostravě. V nabídce jsou pouze komerční rádia.

autor: lukpo
Spustit audio

Související