Babí léto přineslo do Česka opět digitální signály z Balkánu

14. říjen 2019

Známý chorvatský multiplex OiV Demo obsahuje mimo jiné stanice Radio Dalmacija, Narodní Radio, City Radio nebo Radio Banovia. Na kanálu 9C funguje ze dvou vysílačů.

S příchodem krátkodobých letních teplot v průběhu podzimních měsíců zavítaly na území České republiky opět signály z Balkánu. V diskusním boxu portálu Digitální rádio na ně upozornily jeho čtenáři. AndrejH z Moravy informoval o příjmu chorvatského multiplexu „OiV Demo“ na kanálu 9C. Jednalo se tak o některých z vysílačů z dvojice Ivanščica, Sljeme. K dispozici jsou zde mimo jiné stanice Radio Dalmacija, Narodní Radio, City Radio nebo Radio Banovia.

Příjem multiplexu "OiV Demo" na území České republiky

Ve středních Čechách (Mělník) bylo možné zachytit z jihovýchodního směru signál rakouské městské sítě CityMUX II Wien. O tomto multiplexu informoval na stejném místě pro změnu čtenář s nickem Stanley 1440. Stejný fanoušek našeho portálu se zmiňuje i o neznámém signálu na kanálu 5B. Redakce Digitálního rádia předpokládá, že šlo o multiplex Polskieho Radia, který je již k zachycení například na Mladoboleslavsku a místních vyhlídkách. DAB+ z rakouského Bregenzu se v tomto případě nejeví jako příliš pravděpodobný.

autor: lukpo
Spustit audio

Související