Bavorská regionální rádia musí hledat do budoucna nové obchodní příležitosti

25. září 2023

Bayern Funkpaket, tedy nabídka bavorských regionálních a lokálních rádií, je v součtu poslechovosti všech svých stanic u mladých lidí ve věku od 14 do 49 let úspěšnější než celostátní programy Antenne Bayern a Bayern 3. Do budoucna však je nutné nastavit nový směr a nespoléhat se na tradiční „byznys jako obvykle“.

Čtěte také

Thorsten Schmiege, prezident Bavorského státního centra pro nová média (BLM), konstatoval: „Místní rozhlas zůstává relevantní i ve složitém prostředí. To je dobrá zpráva, kterou přináší Mediální analýza Audio 2023, a je schopen dosahovat zisků. Čísla však také ukazují, že „byznys jako obvykle“ není strategií do budoucna. Společně s poskytovateli nyní musíme nastavit směr, jak se rádio může ještě lépe umístit v digitálním světě a ještě více zviditelnit své silné stránky.“

Pro rozvoj regionálních a lokálních programů byl DAB+ v sousedním Bavorsku naprosto klíčový. V této spolkové zemi se podařilo do digitálního světa překlopit všechny stanice, které do této doby byly pouze v FM pásmu, ale analogové pokrytí bylo velmi slabé. Díky novým multiplexům spuštěným v uplynulých letech se dostal zásah všech stanic vždy na úroveň celého regionu. Rostoucí konkurence měla i nyní dopad na Bayern Funkpaket, který poklesl o 1,6% bodu.

autor: lukpo
Spustit audio

Související