Bavorský regulátor otvírá kapacitu v DAB+ multiplexech pro další hráče

29. listopad 2018

Zájemci hrají o volné programové pozice ve městech Norimberk a Augsburg. Do výběrového řízení je možné se hlásit do 12. listopadu.

Do digitálního rozhlasového éteru v německé spolkové zemi Bavorsko budou moci brzo vstoupit další hráči. Regulátor BLM vyhradil novou DAB+ kapacitu pro dvě stanice v Norimberku (kapacita 66 CU jednotek) a jednu v Augsburgu (54 CU jednotek). Ukončení výběrového řízení se předpokládá 12. prosince letošního roku. Po udělení licencí je možné novou kapacitu okamžitě využívat. Regulátor o chystaném rozšíření DAB+ informoval 12. listopadu. 

Digitální vysílání DAB+ v Bavorsku je neustále živým organismem. Zatím poslední změnou je zařazení Radia Teddy do celozemské distribuce, kde nahradilo stanici Kultradio, která se stáhla z ekonomických důvodů pouze na internet. Nový program v rámci DAB+ plánuje svým posluchačům představit i populární mnichovská stanice Radio Arabella. Díky nedávno spuštěnému vysílači Dillberg na kanálu 10C došlo k významnému posílení signálu multiplexu Nuernberg také směrem do Čech.

autor: lukpo
Spustit audio

Související