Bavorský regulátor přidělí volnou kapacitu v multiplexu Oberpfalz

12. duben 2023

Mediální regulátor pro spolkovou zemi Bavorsko vyhlásil v první polovině března veřejnou soutěž na obsazení dvou programových pozici v tamním DAB+ multiplexu Oberpfalz. Rozhlasovou síť je možné v Čechách chytit na kanálu 6C z některých bavorských vysílačů a také na kanálu 7C z kóty Hoher Bogen.

Z dokumentace na webu mediálního regulátora BLM vyplývá, že budou vyhrazeny dva sloty po 54 CU jednotkách, které by umožnily šířit stejný počet stanic s datovým tokem 72 kbps při kódování HE-AAC, verze 1; a použití ochranného intervalu EEP 3A, alternativně je možné použit hodnotu EEP 3B při hodnotě 96 kbps. Volná kapacita má být k dispozici od 1. července letošního roku, zájemci měli možnost se hlásit do 11. dubna.

V současné době může tuto síť přijímat 91 procent populace jako indoor, tedy uvnitř budov. Naopak outdoor, má hodnotu 99 % a stejnou cifru také mobilní, tedy zejména silniční a dálniční tahy. Multiplex počítá se šířením jedenácti programů umožňujících také regionální odpojování. Součástí multiplexu Oberpfalz, který je zachytitelný i na řadě míst Čech, jsou například Rock Antenne Bayern, Arabella Bayern, Radio Teddy nebo egoFM.

autor: lukpo
Spustit audio

Související