Bavorský rozhlas a televize chtějí více investovat do onlinu, naznačují omezení některých okruhů

12. prosinec 2022

Veřejnoprávní média pro Bavorsko plánují omezovat klasické distribuční cesty a více investovat do distribuce obsahu v online prostředí. V rozhovoru z 8. prosince to pro agenturu DPA uvedli ředitelé odpovědní za program. Důvodem je skutečnost, že BR utíká v tomto směru velká skupina mladých lidí mladších 50 let.

Thomas Hinrichs, který je v Bayerischer Rundfunk zodpovědný za Úsek informací, neoznačuje změny jako omezování výroby nebo poskytování veřejné služby. „Není to úsporný program. Jedná se o posun,“ citoval z rozhovoru s agenturou DPA například portál Horizont. Škrty mají zasáhnout klasické rozhlasové programy, z nichž některé mohou být dokonce zrušeny, posilovat budou naopak digitální nabídky ve formě streamingu.

„V současné době dáváme pouze čtvrtinu našich programových výdajů do nabídek pro osoby mladší 50 let, ale téměř polovina populace v Bavorsku je mladší 50 let,“ vysvětlil Hinrichs, proč je tato evoluční změna nutná. Stejným směrem plánuje postupovat nejen britská BBC, ale například i Český rozhlas. Tento týden představilo jeho vedení dokument Strategie 27, která reflektuje silné posilování online obsahu, zejména portálu mujRozhlas.

autor: lukpo
Spustit audio

Související