Bavorský rozhlas spustil nový DAB+ vysílač Memmingen s dvěma multiplexy

28. březen 2019

Nová kóta slouží zejména pro zlepšení signálu v oblasti Unterallgäu. Programové nabídka dvou multiplexů obsahuje veřejnoprávní i některé komerční stanice.

Bavorský veřejnoprávní rozhlas uvedl v první polovině března do provozu nový vysílač Memmingen. Jeho cílem je zejména zlepšit signál v oblasti Unterallgäu. Vysílač, který operuje na kanálech 10A a 11D šíří výkonem 2 kW ve vertikální polarizaci signál dvou DAB+ sítí – Bayern a Oberbayern/Schwaben. Mezi výhodami digitálního rádia v této oblasti je nejen lepší zvuková kvalita, ale i bohatší programová nabídka, například stanice BR Heimat, nejoblíbenější digitální stanice veřejnoprávního vysílatele.

V programové nabídce dále nechybí okruh Puls pro mladé posluchače, šlágr vlna Bayern plus, kanál událostí B5 plus a BR Verkehr, servis zaměřený na dopravní informace. BR Verkehr je vzhledem k výhradně mluvenému slovu a rychlé konzumaci informací k dispozici pouze s 16 kbps při použitém kódování HE-AAC, verze 1. Notoricky známé rozhlasové programy Bayern 1, Bayern 2, Bayern 3, BR-Klassik, B5 aktuell a regionální programy jsou k dispozici pochopitelně ve špičkové zvukové kvalitě 96 kbps.

autor: lukpo
Spustit audio

Související