Bavorský rozhlas zlepšuje pokrytí DAB+ v regionu Horní Falc

21. listopad 2019

V Augsburgu došlo k rozšíření programové nabídky o rozhlasovou síť Bayern a připravuje se zde spuštění multiplexu Oberpfalz. K dispozici je také oblíbená digitální stanice BR Heimat.

Digitální síť Bavorského rozhlasu a Antenne Bayern se dočkala v uplynulých týdnech dalšího zahuštění. Vysílatel uvedl do provozu nový vysílač multiplexu Bayern na kanálu 11D ve městě Amberg. Zájemci v této oblasti si tak mohou naladit digitálně deset stanic, jako je Bayern 1, Bayern 2, Bayern 3, Puls a další. Zároveň byla rozšířena programová nabídka z vysílače Berchtesgaden, a to díky multiplexu Oberbayern/Schwaben na kanálu 10A.

Signál je odtud šířen výkonem 1 kW s vertikální polarizací. Vysílač dokrývá problematickou oblast, kam nedosáhne signál z kóty Rotbühl. Po nezbytných technických úkonech odtud bude šířen také regionální multiplex Oberpfalz na kanálu 12D, který kromě veřejnoprávního rozhlasu obsahuje mj. stanice Rock Antenne, egoFM nebo Absolut HOT. Díky rozšíření programové nabídky se majitelé digitálních rádií dočkali také populární stanice BR Heimat.

autor: lukpo
Spustit audio

Související