Berlín se díky DAB+ dočkal prvního anglicko-jazyčného rádia

27. květen 2019

Radio Germany One je určeno pro všechny, kteří si rádi naladí vysílání v angličtině včetně cizinců, jež Berlín navštíví. Zpravodajství se má ale věnovat primárně dění v Německu.

V Berlíně začala vysílat nová rozhlasová stanice Radio Germany One. Pro svou distribuci si primárně vybrala technologii DAB+, k dispozici bude také on-line a přes mobilní aplikace. V hlavním městě Německa využívá Radio Germany One multiplex společnosti Media Broadcast vysílající na kanálu 7B. Výkon 10 kW z věže Alexanderplatz ji zajišťuje pokrytí přibližně čtyř milionů obyvatel. Stanici byl vyhrazen datový tok 72 kbps při kódování HE-AAC, verze 1.

Radio Germany One je určeno pro všechny, kteří si rádi naladí vysílání v angličtině včetně cizinců, jež Berlín navštíví. Stanice je určena primárně pro posluchače ve věku od 14 do 29 let. Provozovatelem okruhu je rozhlasová skupina Radio Group, do jejíhož portfolia patří v Česku více méně známé stanice, mj. Radio Cottbus, Antenne Frankfurt nebo Radio Potsdam. Přesto, že Germany One bude anglicko-jazyčnou stanicí, primárně se bude věnovat dění v Německu.

autor: lukpo
Spustit audio

Související