Braniborský regulátor dal k dispozici volnou kapacitu po stanici Großstadtradio

19. duben 2023

Mediální regulátor mabb, který má pod kontrolou subjekty ze spolkových zemí Berlín a Braniborsko, opět otevřel volnou kapacitu v multiplexu Berlin/BRBG K12D. Rozhlasová síť zachytitelná také na omezeném území Čech nabízí další volné místo poté, co ji začátkem letošního roku opustila stanice Großstadtradio.

„Na kanálu DAB+ 12D, který zásobuje Berlín a Braniborsko, se nyní čeká výběrové řízení. Cílovou skupinou pro aplikaci jsou soukromí provozovatelé rozhlasového vysílání s čtyřiadvacetihodinovým programem. Přihlášku je možné podávat do 24. dubna 2023,“ uvedl mabb na svém webu. Großstadtradio, které na DAB+ vstoupilo jako nováček teprve v polovině dubna loňského roku, se od března rozhodlo soustředit pouze na šíření online.

Berlínský a braniborský multiplex na kanálu 12D funguje v současné době z pěti vysílačů a výstavba dalších zatím není v plánu. Zásah na české území mu zajišťuje zejména kóta Cottbus/Calau s výkonem 10 kW ve vertikální polarizaci. Vedle Alexanderplatzu jde o jeden z jeho nejvýkonnějších vysílačů. Součástí sítě je aktuálně čtrnáct stanic. Mezi vysílateli nechybí mimo jiné Schlager Radio, BB Radio, Star FM nebo Radio Potsdam.

autor: lukpo
Spustit audio

Související