Britská BBC nabízí online nezapomenutelný hudební zážitek, festival Glastonbury zaznamenal desítky milionů přehrání

29. červen 2022

Britská veřejnoprávní televize a rozhlas BBC nabídla na svém přehrávači BBC iPlayer bezkonkurenční pokrytí legendárního hudebního festivalu Glastonbury, který se konal o uplynulém víkendu. Fanoušci napříč žánry, kteří mají možnost využívat online službu BBC, měli možnost sledovat například ikonické vystoupení čerstvého osmdesátníka Paula McCartneryho. Vystoupení z Pyramid Stage jsou v BBC iPlayer dostupné ve formátu UHD.

Na festivalu vystoupili nejen ikoničtí, desítek let uznávaní umělci, ale i hvězdy současné populární scény, jako je například Billie Eilish nebo Olivia Rodrigo. Nostalgicky zavzpomínat mohli hudební fanoušci na slávu rapperek TLC, kterým po tragickém umrtí před lety chyběla pouze zpěvačka Left Eye, a speciálně pro festival Glastonbury proběhl návrat britské dívčí kapely Sugababes v původní sestavě, která na podzim chystá britské comebackové turné.

BBC zaznamenala na svém online přehrávači více než 34 milionů přehrání, přičemž živě z toho bylo rovných 23 milionů streamů. Výrazně menší byl pak zájem o festival prostřednictvím služby BBC Sounds – 2,3 milionu přehrání. Popularitu online streamingu potvrzují i statistiky. Přehrání vzrostlo o 116 % na BBC iPlayer a o 205 % na BBC Sounds od roku 2019, kdy se festival konal naposledy z důvodu nucené koronavirové pauzy.

Vybraná vystoupení z festivalu Glastonbury 2022 najdete na YouTube kanálu BBC Music.

autor: lukpo

Související