Britská stanice talkSPORT chystá omezení analogového AM vysílání

24. únor 2023

Rozhlasová stanice talkSPORT, která je ve Velké Británii kromě digitálních vysílačů DAB a online distribuce k dispozici také na AM rozsazích, plánuje v následujících letech toto šíření omezovat. V první fázi chce tematický program vypnout čtyři vysílače. O záměru provozovatele stanice informoval mediální regulátor Ofcom.

„talkSPORT žádá Ofcom o povolení vypnout čtyři vysílače, což by snížilo pokrytí jeho národní komerční rozhlasové licence pro AM z 93 % dospělé populace Spojeného království na 89,9 %. Navrhují (talkSPORT, pozn. red.) vypnout čtyři ze stávajících dvaadvaceti AM vysílačů talkSPORT, což by snížilo národní síť středovlnných vysílačů talkSPORT na osmnáct stanovišť,“ uvedl Ofcom na svém webu.

Britský mediální regulátor konstatoval, že provozovateli stanice plánuje vyhovět, nicméně zúčastněným subjektům dává možnost se k této problematice vyjádřit formou veřejné konzultace. Důvodem je právě skutečnost, že někteří AM posluchači po vypnutí plánovaných vysílačů o signál stanice přijdou. Portál RadioToday upozornil, že stanice už má vytipovaných dalších třináct AM frekvencí, které chce v následujících letech utlumit.

autor: lukpo
Spustit audio

Související