Britský deník The Times podpoří svou značku novým digitálním rádiem, bude vysílat v DAB i on-line

29. červen 2020

Název stanice nebyl zvolen náhodně a vychází ze spojení zpravodajského servisu deníků The Times a víkendového vydání The Sunday Times. Hlavním konkurentem má být veřejnoprávní stanice BBC Radio 4.

Úderem šesté hodiny ranní dnes odstartovala ve Velké Británii nová zpravodajská stanice Times Radio. K dispozici bude výhradně prostřednictvím digitálních kanálů, tedy v DAB, on-line na webu https://www.thetimes.co.uk/radio, v mobilních aplikacích a také prostřednictvím chytrých reproduktorů. Název stanice nebyl zvolen náhodně a vychází ze spojení zpravodajského servisu deníků The Times a víkendového vydání The Sunday Times. Hlavním konkurentem má být veřejnoprávní stanice BBC Radio 4.

Tisková zpráva, která byla vydána při příležitosti nového programu, se zmiňuje také o předních britských novinářích, jež nebudou v týmu chybět. Jsou svázáni právě zejména s deníkem The Times. „Je to vzrušující, když spouštíme živý rozhlasový program ve chvíli, kdy posluchači požadují důvěryhodně a snadno dostupné informace. Pověst The Times je proslulá a jsem nadšená, že Times Radio nám dalo šanci vytvořit ambiciózní projekt s aktuálním zpravodajstvím, životním stylem a kulturou,“ uvedla Mariella Frostrupová, jedna z předních britských novinářek, která dostala projekt na starosti.

autor: lukpo
Spustit audio

Související