LBC News: nová britská celoplošná zpravodajská stanice v DAB+

11. prosinec 2019

S čtyřiadvacetihodinovým zpravodajským rozhlasovým kanálem společnosti Global nebude vysílání věnována debatám ani názorům, ale čistě pouze zpravodajství.

Ve Velké Británii byl na konci letošního roku spuštěn nový zpravodajský kanál LBC News. Stanice je k dispozici prostřednictvím pozemního digitálního rádia DAB+ (multiplex D1), webu lbcnews.co.uk, prostřednictvím služby Global Player a na sociálních sítích. Motto stanice zní „Where The News Never Stops“, tedy „Kde se zprávy nikdy nezastaví“, případně „Kde zprávy nikdy nestojí“. V týmu nechybí například ani někdejší zkušení novináři Sky News. Stanici je vyhrazen datový tok pouze 32 kbps, což by však pro mluvené slovo mohlo být v případě DAB+ dostačující.

„Jako první komerční rozhlasová stanice ve Velké Británii má společnost LBC šestačtyřicetiletou historii poskytování nejnovějších zpráv, takže je vzrušující představit novou stanici LBC News – značku, která se může věnovat hlouběji a lépe všem důležitým příběhům a událostem. S čtyřiadvacetihodinovým zpravodajským rozhlasovým kanálem společnosti Global nebude vysílání věnována debatám ani názorům, ale čistě pouze zpravodajství - v rádiu, online a v naší aplikaci,“ uvedl Ashley Tabor-King, zakladatel a výkonný prezident této firmy.

autor: lukpo
Spustit audio

Související