Celoplošná televize Naživo startuje v DVB-T2 multiplexu 23, první minuty budete moci vidět také on-line

20. listopad 2020

Do televizního éteru vstupuje nový celoplošný hráč. Stanici Naživo je možné označit jako komerční variaci na veřejnoprávní kanál ČT art. Dá prostor divadlu i hudbě. K dispozici bude prozatím pouze v pozemním vysílání DVB-T2.

Úderem dnešní šestnácté hodiny se v DVB-T2 multiplexu 23 objeví programová pozice nové celoplošné televize Naživo. Pozemní vysílání bude prozatím jedinou digitální platformou, kde bude tento kanál k dispozici. Český rozhlas však umožní svým posluchačům od 19 hodin sledovat na jeho facebookovém profilu přímý přenos, který nabídne před kulturním prostorem Jatka78 zdravice od jednotlivých gratulantů novému celoplošnému kanálu. Samotné zahájení vysílání, tedy klasický program, bude možné sledovat od 20 hodin.

Čtěte také

Přímý přenos, který poběží on-line na facebookovém profilu Českého rozhlasu, bude mít formát slow TV. Ke startu nového celoplošného programu vznikla také událost, do které se mohou uživatelé přidat na zmíněné sociální síti. Připomínáme, že stanice bude v pozemním vysílání k dispozici v rozlišení 960x540p, tedy takzvaný formát qHD. Pro potřeby placených služeb je pochopitelně vysílatel do budoucna připraven nabídnout Full HD signál. Stanice bude v multiplexu vysílat mj. vedle TV Barrandov nebo Televize Seznam.

autor: lukpo

Související