Celoplošní digitální rozhlasová stanice Klassik Radio expandovala po Rakousku i do Švýcarska

21. červen 2021

Technologie DAB+, pozemní digitální rozhlas, umožnila v uplynulých týdnech expandovat provozovateli rozhlasové stanice Klassik Radio do Švýcarska. Majitelé odpovídajících přijímačů si ho mohou naladit v celé německo-jazyčné oblasti.

Pro Klassik Radio jde o další strategické rozhodnutí a rozšíření vysílání. V Německu je stanice již řadu let k dispozici v multiplexu DR Deutschland, v sousedním Rakousku v síti DAB+ Austria a nově si tento program naladit i obyvatelé německo-jazyčné části Švýcarska. Generální ředitel UIrich Kubak hodnotí tento krok jako klíčový pro internacionalizaci této značky. Klassik Radio se stává prémiovou značkou pro tři německy hovořící země.

V Německu funguje kromě vlajkové stanice v prostředí DAB+ i nový sesterský kanál Klassik Radio Movie, který využívá druhý celoplošný multiplex společnosti Antenne Deutschland. Jak z názvu vyplývá, orientuje se výhradně na filmovou hudbu. Vstup Klassik Radia do Švýcarska je i důležitou zprávou pro obchodní partnery, kteří mohou skrze tuto značku oslovit nové zákazníky. Stanice se orientuje na vzdělané a dobře zabezpečené posluchače.

autor: lukpo
Spustit audio

Související