Česká televize připravila v HbbTV vlastní aplikaci pro pořad Peče celá země

7. leden 2020

Veřejnoprávní televize připravila novinku do hlavního sobotního času. Majitelé televizorů a se-top boxů, které jsou připojeny k internetu, mohou zobrazit k pořadu doplňkový obsah.

Nejen v klasickém lineárním vysílání, ale také v hybridní technologii HbbTV se mohou diváci České televize setkat s programovou novinkou Peče celá země. Veřejnoprávní médium z Kavčích hor připravilo stejnojmennou aplikaci pro televizory a set-top boxy s internetem. Peče celá země je aktuálně umístěna na druhé pozici v HbbTV menu, Česká televize na ni ovšem poutá také prostřednictvím banneru, který vyzývá diváky k využití modrého tlačítka na dálkovém ovladači.

Co zájemci v aplikaci najdou? Nechybí tu například recepty, které se v pořadu objevily, medailonky soutěžících nebo informace o samotné programové novince. Ta obsahuje mimo jiné i profily porotců – Mirky van Glls Slavíkové a Josefa Maršálka. Česká televize nasadila akviziční formát na sobotní večer od 20 hodin a jeho zahájení se podařilo. Premiérový díl si nenechal ujít přes jeden milion diváků, což přineslo stanici ČT 1 podíl 28 %. Vlastní aplikaci měla před lety také taneční show StarDance.

autor: lukpo
Spustit audio

Související