České Radiokomunikace přerušily distribuci stanice Šlágr 2, v DVB-T a DVB-T2 už ji nenaladíte

21. srpen 2020

Podle zjištění portálu Digitální rádio za touto skutečností může stát dluh za samotnou distribuci signálu. Šlágr 2 nadále zůstává v kabelových sítích a na satelitu.

České Radiokomunikace přerušily vysílání teleshoppingové a hudební stanice Šlágr 2. Tento program už tak není k dispozici v DVB-T Regionální síti 8 ani DVB-T multiplexech 12, 22 a 23. Podle zjištění portálu Digitální rádio by za touto skutečností mohl stát dluh za samotnou distribuci jeho vysílání. V pozemní platformě tak zůstává v tuto chvíli prozatím nadále Šlágr TV a ze strany Českých Radiokomunikací jde tak o pomyslný zdvižený prst.

Šlágr 2 mohou v tuto chvíli naladit pouze zákazníci kabelových společností nebo klienti IPTV. Stanice je k dispozici kódovaně také na satelitu Astra 3B, pozice 23,5 stupně východně, kde k ní mají přístup abonenti placené televize Skylink. Možný návrat Šlágr 2 do pozemního vysílání zůstává v tuto chvíli otevřený.

O změnách v majetkové struktuře televize informoval loni v září portál MediaGuru.cz. Provozovatel měl v plánu spustit i nové tematické stanice, ty stávající chtěl začít nabízet ve formátu HD - vysokém rozlišení.

autor: lukpo
Spustit audio

Související