Český rozhlas rozšiřuje servis pro Ukrajince, na audio portál mujRozhlas přidává i pohádky

18. březen 2022

Audio portál mujRozhlas nabízí další obsah pro ukrajinské uprchlíky, kteří zamířili do naší země z východu a je jich zde již více než čtvrt milionu. Kromě vysílání tamního veřejnoprávního rozhlasu, který je k dispozici například i v multiplexu ČRo DAB+, se jedná o ukrajinsko-české lekce nebo pohádky.

„Na speciální stránce na webu i v aplikaci mujRozhlas najdete užitečný ukrajinsko-český slovník s lekcemi pro děti o dospělé. Jsem moc ráda, že se nám podařilo dostupný obsah rozšířit i o pohádky v ukrajinštině, které pro mujRozhlas píší čeští autoři. Jejich české verze budeme mít na webu k dispozici také,“ uvedla šéfproducentka portálu mujRozhlas Anna Vošalíková.

O projektech, které pro Ukrajince v České republice připravuje Český rozhlas, mluvil přesně před týdnem ve společném poledním vysílání stanic Radiožurnál a Plus generální ředitel René Zavoral. To nejzajímavější, co v pořadu zaznělo, si můžete přečíst v tomto článku. Zahraniční vysílání Radio Prague International pak připravilo pro ukrajinské vysílání speciální podcastový seriál.

autor: lukpo
Spustit audio

Související