Český telekomunikační úřad přestavil novou podobu Vizualizačního portálu, obsahuje i pokrytí DAB+

25. listopad 2022

Český telekomunikační úřad spustil k 1. listopadu novou verzi Vizualizačního Portálu telekomunikačních služeb, tzv. VPortal. Ten představuje komplexní vizualizační nástroj, který slouží uživatelům pro porovnávání kvality telekomunikačních služeb na území České republiky.

Vizualizační portál je členěn do jednotlivých modulů podle typu služeb. S novou verzí došlo k rozšíření modulů o modul „televizní služby“, který umožňuje zobrazení dat o dostupnosti služeb přístupu k celoplošnému a regionálnímu digitálnímu televiznímu vysílání DVB-T2. Aktuálně tedy VPortal nabízí tři moduly – mobiln služby, rozhlasové služby (včetně digitálního rádia DAB+) a televizní služby.

Pro ilustraci, jak mapové podklady na novém webu vypadají, můžeme zmínit právě kategorii věnovanou rozhlasovému vysílání. V kategorii operátorů mohou zájemci vybírat z Českého rozhlasu, Českých Radiokomunikací, RTI cz, Teleko digital a JOE Media (multiplex COLOR DAB+). Dále jsou k dispozici položky Vysílače, Simulace pokrytí a Podkladová mapa, kde je možné vybírat ze Základní nebo Letecké.

autor: lukpo
Spustit audio

Související