Čtyři bavorské DAB+ multiplexy koordinují nové lokality

15. únor 2024

Spolková síťová agentura (BNetzA), německá obdoba Českého telekomunikačního úřadu, dostala ke koordinaci nové kóty pro čtyři stávající rozhlasové sítě ve standardu DAB+. Lepší signál pro posluchače plánují provozovatelé multiplexů Bayern, Oberbayern/Schwaben, München a Nuernberg.

Čtěte také

„Pokrytí DAB+ signálem západně od Mnichova se brzy zlepší díky nově umístěnému vysílači. Fürstenfeldbruck bude vysílat celoplošný Bayern-Mux (kanál 11D), regionální multiplex Oberbayern/Schwaben (kanál 10A) a mnichovskou programovou nabídku na kanálu 11C, každou o výkonu 2,5 kW. Vyplývá to z nových údajů Spolkové síťové agentury,“ informoval koncem ledna portál Satellifax.

Z nového vysílače Hersbruck by měl zároveň začít v budoucna fungovat DAB+ multiplex Nuernberg na kanálu 10C, který může využít maximální vyzářený výkon ERP až 9 kW. Z této kóty je již možné naladit sítě Mittelfranken (kanál 8C) a Bayern (kanál 11D), a to s ERP 5 kW. Právě maximální vyzářený výkon by se v této oblasti měl zvýšit také na 9 kW. Termíny těchto změn budou ohlášeny později.

autor: lukpo
Spustit audio

Související