Bavorský DAB+ opustila další stanice, distribuce ztratila svůj význam

29. leden 2024

Komerční rozhlasová stanice Das neue Radio Seefunk opustila na konci loňského roku bavorský DAB+ multiplex Allgäu-Donau-Iller. Distribuci prostřednictvím této sítě využíval provozovatel programu proto, že v některých oblastech Bádenska-Württemberska měl v minulosti špatný digitální signál. To už nyní neplatí.

Čtěte také

Portál Teltarif informoval, že dočasná licence pro distribuci DAB+ signálu na území Bavorska skončila podle plánu 31. prosince 2023. Rozhlasový program kontrolovaný Mediálním úřadem pro Bádensko-Württembersko (LfK) je dostupný primárně pro oblast Lörrach. Pozemně je ho možné naladit v regionech Waldshut-Tiengen, Kostnice, Sigmaringen, Friedrichshafen a Ravensburg, a to nejen v analogovém rádiu VKV/FM, ale také díky DAB+.

V okresech Ravensburg a Bodenseekreis došlo v minulosti k technickým nedostatkům v oblasti dodávek DAB+ signálu, které byly kompenzovány dočasnou distribucí stanice prostřednictvím bavorské sítě Allgäu-Donau-Iller (kanál 8B). Rozšířením celostátní sítě OAS BW (kanál 11B) v Bádensku-Württembersku prostřednictvím lokalit Pfänder a Blender byly vyřešeny výpadky signálu, takže distribuce v sousední spolkové zemi ztratila svůj význam.

autor: lukpo
Spustit audio

Související