DAB+ multiplex Bayern od listopadu z více než osmi desítek vysílačů po celém Bavorsku

22. listopad 2022

Osmdesáti dvou vysílačů dosáhl k datu 18. listopadu v sousedním Bavorsku celozemský DAB+ multiplex Bayern. 4. listopadu začaly fungovat nové kóty v lokalitách Pegnitz (Horní Franky) a Fuchsmühl (Horní Falc), Neustadt nad Mohanem (Dolní Franky) následoval 11. listopadu a ke zprovoznění střediska Schweinfurt (Dolní Franky) došlo 18. listopadu.

DAB+ nabízí lepší kvalitu přenosu a výrazně větší rozmanitost programů než FM. Bayerischer Rundfunk (Bavorský rozhlas) touto cestou distribuuje řadu stávajících i nových programů. Kromě oblíbených okruhů Bayern 1, Bayern 2, Bayern 3, BR-Klassik, BR24 a mnoha regionálních privátních stanic jsou zde také folkový a dechovkových program BR Heimat, BR Schlager a PULS, dále BR24live a BR Verkehr.

Celobavorská nabídka Bayern je k dispozici na kanálu 11D, regionální multiplexy najdou zájemci v Horní Falci na kanálu 6C (Oberpfalz), v Dolních Frankách na kanálu 10A (Unterfranken) a v Horních Frankách na kanálu 10B (Oberfranken). Se zprovozněním nových lokalit vysílačů se přenosová síť DAB+ na kanálu 11D rozšíříila na 82 lokalit v celém Bavorsku. Téměř 96 procent lidí v Bavorsku může přijímat DAB+ uvnitř budov.

autor: lukpo
Spustit audio

Související