DAB+ multiplex operátora RTI cz zasáhly technické problémy, některé vysílače jsou vypnuté

1. září 2020

Západočeského operátora zklamaly vysílací technologie, které mu dodala italská firma. RTI cz bude nyní tento materiál reklamovat a rozjela jeho dodávku od jiných společností. Nefunkční vysílače chce operátor zprovoznit co nejdříve.

Rozhlasovou síť operátora RTI cz, který provozuje řadu DAB+ vysílačů na území Čech, zasáhly technické problémy. Operátor při této příležitosti vydal tiskové prohlášení, ve kterém se posluchačům i provozovatelům šířených programů omlouvá a uvádí, že intenzivně pracuje na vyřešení této situace. Provozní ředitel RTI cz Roman Kropáček pro web Digitální rádio upřesnil, že na vině jsou dodané vysílací technologie z Itálie, které dlouhodobě vykazovaly problémy a nyní je proto bude firma reklamovat.

Tisková zpráva RTI cz:

Vzhledem k přetrvávajícím technickým problémům na několika vysílačích digitální rozhlasové sítě RTI cz DAB1 jsme byli nuceni na dobu nezbytně nutnou vypnout některé lokality. Intenzivně jednáme s novým dodavatelem pro zajištění nejnovější technologie bezporuchového provozu kompletní sítě. Pro lokality Plzeň, České Budějovice, Karlovy Vary a Jáchymov jsme zajistili náhradní technické řešení. Velice se omlouváme všem posluchačům za tuto nepříjemnou situaci, kterou se snažíme vyřešit v co nejkratší době.

autor: lukpo
Spustit audio

Související