Operátor RTI cz odhalil pozadí špičkové zvukové kvality šířených programů ve svém DAB+ multiplexu

24. červenec 2020

Výsledná zvuková kvalita stanic, která se dostává k majitelům digitálních rádií, je výsledkem několika faktorů. Západočeský operátor dává souborem změn trhu jasný vzkaz, že digitální rádio DAB+ je perspektivní platformou.

Západočeská společnost RTI cz v tiskové zprávě se švédskou společností Paneda odhalila, co stojí za špičkovou zvukovou kvalitou stanic šířených v jejím rozhlasovém multiplexu. Postaralo se o ní zejména řešení distribuce, takzvané multiplexování, použité kódování a také metadatové systémy. Vše je podle skandinávské firmy realizováno na serverové platformě pomocí technologie VMware a do budoucna umožňuje i další rozšíření. Z pohledu RTI cz jde o jasný vzkaz pro trh, jakým způsobem je DAB+ perspektivní pro šíření rádia.

„Coby operátor máme letité zkušenosti s multiplexováním DAB+ a nyní byl čas na obnovu a modernizaci naší platformy. Jsme rádi, že systém multiplexování Paneda byl vyvinut s důrazem na operátory, jako je právě RTI cz. Systém je snadno upochopitelný a provozuschopný a nabízí několik jedinečných funkcí, které nám pomáhají poskytovat celkově lepší řešení,“ uvedl při této příležitosti provozní ředitel RTI cz Roman Kropáček. Lars-Peder Lundgren, obchodní ředitel Paneda, připomněl, že pro firmu nejde o první dohodu v regionu.

autor: lukpo
Spustit audio

Související