DAB+ multiplex Radia Andrychów s dvěma programovými novinkami

7. srpen 2020

Multiplex je v testovacím režimu spuštěn od 27. dubna loňského roku a na kanálu 8D je ho možné zachytit z vysílače Andrychów - Żwirki i Wigury, jeho výkon je pouhých 100 Wattů. Rozhlasová síť má tak povahu místního významu.

Devět rozhlasových stanic obsahuje v současné době DAB+ multiplex, který provozuje polská stanice Radio Andrychów. V nabídce se nově objevily okruhy Radio Bielsko a Radio 7. Informaci přinesl portál RadioPolska. Vzhledem k obsazení multiplexu je oběma vyhrazen vysoký datový tok, i když je použito kódování LC-AAC. V případě Radia 7 jde o 128 kbps, u Radia Bielsko je to dokonce 144 kbps. Datový tok 128 kbps mají vyhrazený i všechny ostatní programy v této síti.

Multiplex je v testovacím režimu spuštěn od 27. dubna loňského roku a na kanálu 8D je ho možné zachytit z vysílače Andrychów - Żwirki i Wigury, jeho výkon je pouhých 100 Wattů. Rozhlasová síť má tak povahu místního významu. Součástí programové nabídky jsou dále kromě Radia Andrychów v tuto chvíli také programy Radio Profeto, Radio Park z Kędzierzyna-Koźla, Twoja Polska Stacja z Częstochowy, Radio Płońsk, POP Radio z Pruszkowa a Trendy Radio z Krosna.

autor: lukpo
Spustit audio

Související