DAB+ multiplex Towercom nově z vysílače Trenčín – Nad Oborou

1. červenec 2022

Společnost Towercom připravila po dlouhé době rozšíření své DAB+ sítě na novou lokalitu. Od pátku 1. července je toto vysílání k dispozici také z kóty Trenčín – Nad Oborou nacházející se nedaleko hranic s Českou republikou. Místo plánovaného konečného výkonu 4,7 kW ve vertikální polarizaci se prozatím vysílá se sníženou hodnotou 2,4 kW. Využit je standardně kanál 12C.

V pátek 1. července po 11. hodině začne vysílat DAB+ multiplex Towercom v nové lokalitě Trenčín – Nad Oborou s vyzářeným výkonem 2,4 kW. Vysílač pokrývá digitálním rozhlasovým vysíláním krajské město Trenčín a významnou část dálnice na jih i na sever od Trenčína. Součástí programové nabídky Rozhlasu a televize Slovenska (RTVS) v DAB+ vysílání jsou všechny rozhlasové programy Slovenského rozhlasu.

Posluchači zde naladí Rádio Slovensko, Rádio_FM, Rádio Devín, Rádio Regina Západ, Rádio Regina Střed, Rádio Regina Východ, Rádio Patria, Rádio Slovakia International), ale i stanice, které jsou jinak dostupné pouze prostřednictvím internetu (Radio Pyramida, Rádio Junior, Rádio Litera). Z komerčních, respektive neziskových rádií se pak jedná o Lumen a Mária. V srpnu plánuje RTVS rozšířit pokrytí prostřednictvím vysílače Rimavská Sobota.

autor: lukpo
Spustit audio

Související