Slovenská RTVS vrátí na obrazovky Trojku 10. června, stanice získala novou licenci

25. květen 2022

Archivní stanice Trojka se v následujících dnech vrátí na televizní obrazovky. Rozhlas a televize Slovenska pro ni opětovně získal licenci na posledním zasedání Rady pro vysílání a retransmisi. Dosavadní oprávnění pro distribuci tohoto programu využil veřejnoprávní vysílatel pro svůj nový zpravodajský okruh RTVS 24.

V následujících týdnech bude zajímavé sledovat, jak se čeští operátoři ke kroku Rozhlasu a televize Slovenska postaví. Pokud budou chtít Trojku vrátit do nabídky, budou muset pro ni připravit novou programovou pozici. Na té původní již v současné době vysílá zpravodajská televize RTVS 24, kterou vysílatel spustil v průběhu válečného konfliktu na Ukrajině. Původně plánoval stanici nechat pouze jako dočasný projekt, nakonec z ní udělal řádný.

RTVS tak má v současné době programy Jednotka, Dvojka, :24 a Šport. Od 10. června se k nim přidá i Trojka. Formát archivních programů je v posledních letech velmi populární a funguje v řadě evropských zemí. Česká televize spustila v době pandemie covid-19 stanici ČT3 a původně dočasný projekt nakonec také přetavila na četná přání diváků v trvalý. Přesto, že slovenská Trojka je archivním kanálem, k dispozici byl i ve vysokém rozlišení.

autor: lukpo
Spustit audio

Související